2016. május 9., hétfő

Közösség

Mostanában azon merengek, bosszankodok, gondolkodok, hogy hogy lehetne létrehozni, vagy csatlakozni egy olyan közösséghez, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonló az értékrendjük és körülbelül azt szeretnék, mint mi.
Ami biztos, hogy természetközeli önellátó, vagy legalábbis arra törekvő embereket látnánk szívesen, vagy ilyen közösséghez csatlakoznánk. Olyan emberekből állna, akiknek fontosak a gyökereik, vagy ha ilyenjük nincs, mint például nekünk, akkor megteremtik a gyerekeik és persze saját maguk számára.
Számunkra meghatározó a magyar hagyományok ápolása, a természet szeretete, a környezet védelme, az önellátásra törekvés.
Ahogy én elképzelem, otthon tanulnának a gyerekek, a nagyobbak persze már lehet, hogy akkor boldogabbak, ha kitekinthetnek a világba, kipróbálhatják magukat különböző területeken. Reményeim szerint ők is visszatérnének és a közelünkben szeretnének maradni.
Az élelem legnagyobb részét megtermelnénk magunknak, a közösségen belül persze létrejöhet csere-bere, vagy barter megállapodás is. A munkák folyhatnának kalákában, pl. házépítés, vagy bármilyen nagyobb munka. Sok minden mást is magunk állíthatnánk elő, engem például a varrás, a kötés, a gyapjúmunkák (nemezelés), fazekaskodás vonz a legjobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése